Specijalna akcija Labudovo Brdo

ANTIGENSKI I SEROLOŠKI TEST NA SARS CoV-2

Brzi test na SARS CoV-2 antigen na prvom mestu povećava kapacitet testiranja na prisustvo virusa (pozitivan / negativan ) za veoma kratko vreme. Može se koristiti za/pre prijema u zdravstvenu ustanovu, u velikim proizvodnim pogonima, na graničnim prelazima(sto zavisi od države do države), i gde je potrebna brza pouzdana informacija o statusu. Test daje informaciju (kao i PCR) da li je trenutno virus prisutan u organizmu.

U skladu sa aktuelnom temom vakcinacije protiv korona virusa, važno je da znate sledeće: detaljnim ispitivanjima je utvrđeno da organizam u sklopu odbrane protiv infekcije korona virusa stvara IgG antitela na različite proteine virusa (najčešće na Spyke protein (S protein) i nukleokapsid (N), ali u određenoj meri i na omotač virusa (E – envelope) i membranu virusa (M).

Zbog ovoga je većina  dostupnih vakcina i formulisana tako da stimuliše sintezu IgG antitela usmerenih na S protein.

Vakcine koje se trenutno nalaze na našem tržištu i koje očekujemo  (Pfizer-Biontech, Sputnjik V, Moderna, AstraZeneca) imaju ovakav mehanizam delovanja.

Nakon primene ovih vakcina, organazima stvara samo ovu vrstu antitela i njihova efikasnost se može proveriti  isključivo određivanjem IgG At na S protein.

 

AQUALAB LABORATORIJE

LABORATORIJE VAŠE PORODICE