Nutrigenetička analiza

nutrigenetika

Predstavljamo Vam potpuno personalizovan program mršavljenja kreiran od strane stručnjaka, tačno po vašem genotipu.

Jeste li znali da je potrebno samo 15 sekundi da vaš život krene boljom, zdravijom i vitkijom putanjom?

Naime, toliko traje postupak uzimanja uzorka radi DNK analize kojom možete saznati nekoliko važnih stvari. Prvo nosite li u sebi gen za gojaznost, da li ste intolerantni na laktozu, kako geni diktiraju metabolizam ugljenih hidrata ili masti, koje su vežbe najefikasnije za Vaše telo i koja je zapravo Vaša sudbina vitkosti i/ili gojaznosti.

Na vrlo jednostavan i bezbolan način saznaćete ”tajnu” Vaše vitkosti na osnovu Vašeg genoma i time rešite pitanje svog zdravlja i vitke figure tačno na onaj način kako je to zapisano u program Vašeg biološkog kompjutera. Analizom gena moguće je otkriti postoji li predispozicija za razvoj neke bolesti, koja Vam ishrana odgovara, kao i na koji način biste trebali vežbati.

Poznavanje sopstvenih gena može pomoći u prevenciji bolesti, određivanju stila života, krojenju jelovnika, boljem poznavanju sopstvenog tela i donošenju nekih važnih životnih odluka. Nakon DNK analize nema više ”tapkanja u mraku” kada su Vaše zdravlje i vitkost u pitanju. Svako ko drži do sebe i brine o svom izgledu i zdravlju jednostavno bi trebalo da uradi ovu analizu! Onda nećete više lutati od dijete do dijete već ćete tačno znati na šta obratiti pažnju da na najefikasniji način postignete svoje optimalne rezultate.

Nutrigenetika je svetski novitet na području zdravlja i lečenja gojaznosti i namenjena je svima, a ne samo osobama koje bi htele postići idealnu telesnu težinu. Jer programi na osnovu DNK analize su najefikasniji ne samo za mršavljenje nego i kada želite na vreme delovati protiv gojaznosti, proveriti predispoziciju za neki sport i vrstu rekreacije ili jednostavno želite bolje poznavati sebe i živeti u skladu sa tim. Na neki način dobijate ”formulu” vašeg zdravlja i dugovečnosti.

Zamislite kako jedete hranu od koje se nećete debljati, i koja nije štetna za Vaše zdravlje, da izvodite samo za Vas kreirane vežbe za snagu i vitalnost. Razmislite koliko će zapravo tih 15 sekundi, koliko traje vreme uzimanja uzorka, produžiti Vaš životni vek?

Test se radi jednom u životu! Uz nutrigenetiku učimo kako živeti, kako se rekreirati i mršaviti po programu Vaših gena i tako poboljšati kvalitet svog života. Morate imati u vidu da ako je nešto ”zapisano” u Vašem genotipu, to nužno ne znači da će se i ostvariti. Dakle, ako Vam je predodređeno da ćete oboleti od kardiovaskularne bolesti, Vi je ne morate dobiti ako poradite na preventivi ishranom zdravim namirnicama i laganim fizičkim aktivnostima. Isto tako i sa vitkošću, ako imate debeli gen ne znači da ćete se udebljati ukoliko promenite svoje prehrambene navike i živite u skladu sa vašom genskom formulom.

”Možda vam je sudbina dodelila loše genske karte, ali to ne znači da ne možete zameniti poneku kartu ili barem promeniti način na koji igrate sa njima.”. Vi imate moć svojim ponašanjem promeniti smer genetske informacije, a samim tim i svoju sudbinu. Ali , ako ništa ne preduzmete, tada ti zapisi u genima uzimaju stvar u svoje ruke!

Kao i uvek, AQUALAB LABORATORIJE su tu da Vam izađu u susret – u našoj ponudi se nalazi panel od osam gena.

Ova nutrigenetička analiza pomoći će vam da sačinite personalizovan plan ishrane i dostignete svoju idealnu telesnu težinu.