Promenjeni uslovi rada za vreme pandemije korona virusom

Obavestenje

Beograd 16.03.2020.

OBAVEŠTENJE

Kako je misija Aqualab laboratorija da doprinosimo unapređenju zdravlja naših korisnika sa fokusom na brigu o pacijentu, smatramo da i u ovim vanrednim okolnostima u kojima se našla naša država, moramo savesno da odgovorimo zahtevima zdravstvene struke i pružimo što je moguće kvalitetniji servis svim našim korisnicima.

Ipak u uslovima vanredne situacije, struka zahteva da sledimo preporuke Svetske zdravstvene organizacije kao i savete Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U tom pravcu edukovali smo sve zaposlene u sistemu Aqualab laboratorija, da razumno postupaju u trenutno nastaloj situaciji pandemije. Sprovodimo sve neophodne procedure kako bi obezbedili najviše moguće higijenske standarde i mere zaštite u svim našim laboratorijama (dezinfekcija, rad sa zaštitnom opremom i sl.).

Zaposleni, kao i pacijenti, moraju se pridržavati propisanih mera zaštite, koje su jasno istaknute u svim našim laboratorijama, a koje ostaju uz primenu dodatnih mera prevencije širenja virusa.

Promenjeni uslovi rada zbog vanredne situacije su:

 1. Radno vreme je skraćeno u pojedinim poslovnim jedinicama i radi se samo u prvoj smeni (7-15h ). Na našem sajtu mozete naći i detaljno obavestenje o radnom vremenu (kliknite ovde) naših laboratorija ili možete kontaktirati centralnu laboratoriju na telefon 063/214-035.U laboratorijama u kojima je uvedeno neprekidno, non-stop radno vreme od 00-24h, svaki dan u godini, nastavlja se sa istim načinom rada (Beograd- Slavija, Novi Sad, Niš, Banja Luka). Ukoliko dođe do promene radnog vremena (diktira je trenutna situacija pandemije) šaljemo naknadno obaveštenje.
 2. Ukoliko je neophodno da pacijent obavi određene analize kod kuće, možete zakazati posetu naše patronažne službe. Prednost dajemo hitnim pacijentima (trudnice, majke sa malom decom, invalide). Pacijente koji imaju simptome korona virusa (povišena temperatura, suvi nadražajni kašalj, pacijenti koji su bili u kontaktu sa zaraženim licima i/ili dolaze iz ugroženih područja) po preporuci Ministarstva Zdravlja, ne možemo servisirati patronažnom službom i najljubaznije Vas molimo da se javite na brojeve telefona:
  1. Institut javnog zdravlja, Beograd – Epidemiološka služba: od 8-17 časova: 011 / 2078-672, 2078-673; od 17-22 časova: 064/8503057
  2. Institut za javno zdravlje Srbije „ Dr Milan Jovanović Batut“ – Epidemioloski centar: 011/26-84-5666
  3. Mobilna ekipa epidemiologa: 011 2078 672.
 3. Za vreme pandemije obustavljamo uzimanje uzoraka za neinvazivne prenatalne genetičke testove “Panorama” .
 4. Ne radimo testove na Korona virus ali radimo analizu biomarkera bitnih u monitoringu pacijenata obolelih od COVID-19 .
 5. Pomereno je vreme izdavanja rezultata, o čemu treba da se obavestite prilikom uzorkovanja.

Rukovodstvo
Sistema Aqualab laboratorija