My Biome

Želite da znate kako da poboljšate svoje zdravlje pomoću mikrobioma creva?

Želite da znate kako da poboljšate svoje zdravlje pomoću mikrobioma creva?

My Biome analiza je idealno rešenje za Vas!

 

Šta je My Biome?

My Biome je vrsta testiranja koje omogućava detaljnu i objektivnu analizu mikrobioma creva, pružajući detaljne informacije o mikroorganizmima koji nastanjuju creva poput detaljne klasifikacije i na kvalitativnom i na kvantitativnom nivou, detektuje bakterije, gljive, kvasce i parazite, pruža i informacije o njihovoj funkciji, uticaju koji imaju na zdravlje i daje savete kako da se postigne balans pomoću personalizovanih nutrutivnih preporuka.

My Biome pruža detaljni i sveobuhvatni pogled na naš mikrobiom creva i njegov uticaj na naše zdravlje, pružajući nam informaciju o povezanosti našeg mikrobioma sa:

 

Na osnovu rezultata My Biome analize*, možemo značajno unaprediti svoje zdravlje i poboljšati diverzitet crevnog mikrobioma! Ova analiza nije dijagnostički test, već uz pomoć nauke Vam pruža šansu da povećate raznovrsnost i broj dobrih bakterija u svom digestivnom sistemu i da na potpuno prirodan način smanjite verovatnoću od razvijanja potencijalno opasnih bolesti.

*Nakon dobijanja rezultata, obezbeđene su konsultacije i detaljan prolazak kroz izveštaj.

 

Šta je mikrobiom o kom se toliko piše­­?

Mikrobiom creva kod čoveka je sastavljen od različitih mikroorganizama, koji imaju veoma važnu ulogu za čovekovo zdravlje. Mikrobiom creva je poput otiska prsta, ne postoje dva ista mikrobioma ljudi, i uzimajući to u obzir možemo zaključiti da različita hrana, uticaji sredine i drugi životni faktori različito utiču na nas, te kod pojedinaca može doći do pojave intolerancije ili alergije na neku hranu koju ostali nesmetano mogu da konzumiraju. U ljudskom telu postoji čak 10 puta više mikroorganizama nego ćelija, što nas dovodi do procene da samo u mikrobiomu creva obitava više od 100 triliona različitih vrsta bakterija, i dobrih i loših, od kojih su mnoge korisne jer imaju ulogu u kontroli varenja, korišćenju nutrijenata i imunološkom sistemu, zaključujemo da je mikrobiom creva jako važan za dobar život.

Uzroci i faktori rizika

Život ispunjen stresom, lošom ishranom ili prekomernom primeno određenih lekova, može dovesti do izmene našeg intestinalnog mikrobioma, izazivajući disbalans različitih tipova mikroorganizama koji naseljavaju naša creva i to za posledicu dovodi do probavnih problema.

 

Disbalans mikrobioma creva može uticati na naše zdravlje izazvanjem npr. digestivnih problema kao što su upale creva, sindroma razdražljivih creva, dijareje, zatvora, potom gojaznosti, dijabetesa tipa 2, raznih kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti (Parkinson, Alchajmer, multipla skleroza), kao i neuroloških bolesti poput depresije i anksioznosti, ali i bolesti imunskog sistema.

 

Kome se preporučuje My Biome analiza?

My Biome analiza se preporučuje svima koji pate od:

  • Digestivnih poremećaja
  • Poremećaja metabolizma i/ili kardiovaskularnih bolesti
  • Inflamatornih i/ili bolesti imunskog sistema
  • Neurodegenerativnih bolesti i/ili poremećaja raspoloženja
  • Hroničnog umora

Kao i svima koji vode računa o svom zdravlju i na taj način žele da spreče razvoj digestivnih bolesti povezanih sa intestinalnim mikrobiomom.

 

Uzorkovanje

Kao uzorak se koristi feces, a za uzorkovanje se koristi specijalna četkica i posuda za skladištenje koja dolazi sa samim kitom. Uzorkovanje vršite u udobnosti svog doma, na veoma jednostavan način*!

Potom, donet uzorak od strane pacijenta, naše stručno osoblje u laboratorijama pregleda i procenjuje da li uzorak ispunjava sve neophodne stavke za dobijanje uspešnog rezultata i tek nakon naše provere se uzorak šalje na željenu analizu.

*naše stručno i ljubazno osoblje će Vam detaljno i jasno objasniti postupak uzorkovanja!

Vreme izdavanja rezultata je 6 nedelja.

 

Cena

45 000 dinara

 

Autori teksta:

Katarina Katanić, master molekularni biolog

Dr Nikola Spasojević