SISTEMATSKI PREGLED

Sistematski pregled je dijagnostička metoda koja podrazumeva sveobuhvatni pregled čovekovog zdravstvenog stanja kao I skup svih preventivnih analiza.

Cilj postizanja sistematskog pregleda jeste otkrivanje određenih problema u organizmu ili otkrivanje rizika od nastanka bolesti. Obzirom da većina oboljenja pa I ona teža nemaju jasne simptome ili se isti tek kasnije ispolje, važno je redovno obavljati sistematski pregled. .Jednom godišnje podrazumeva zadovoljavajući vremenski period, osim kada su deca u pitanju, tada se sistematski pregled mora obavljati češće.

Obavljanje sistematskog pregleda obavezno je do 18. godine, dok sam početak redovnih pregleda počinje od ranog detinjstva.Veoma je bitno da svako od nas treba biti svestan koliko je važno redovno voditi kontrolu o stanju svog organizma I tela I brinuti o sopstvenom zdravlju. Osim što ovim putem možemo otkriti moguće zdravstvene probleme, sistematski pregled pomaže I u očuvanju I održavanju opšteg zdravlja.

S’ toga u zavisnosti od godina života, pola I ustanove kojoj budete odlučili da poverite brigu o vašem zdravlju, sistematski pregled obuhvata:

-Internistički pregled sa EKG-om
-Pregled oftamologa
-Laboratorijske analize krvi
-Pregled urina
-Pregled urologa
-Proveru disajnih funkcija
-Ultrazvuk abdomena

Za žene:
-Ultrazvuk dojki I pregled ginekologa

Za muškarce:
-Ultrazvuk prostate

Za decu:
-Kompletan pregled pedijatra
-U zavisnosti od starosne dobi deteta vremenom se pregledi razlikuju I dopunjuju a u okviru njih vrše se I vakcinacije.

Rizik od oboljenja sve više je prisutan kako nas sustiže veći broj godina. Baš zbog toga se u kasnijem dobu života ubraja više specijalističkih pregleda koji su detaljniji.Budite odgovorni I nemojte zanemariti sopstveno zdravlje! Zato su tu za vas Family Medica poliklinike I ordinacije I Aqualab laboratorije kojima možete poveriti kompletnu brigu o vašem zdravlju. Sa zadovoljstvom vas očelujemo uz naše iskusne I veoma cenjene lekare.